Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen!

Välkommen till Njurunda IK! 
Vi är en anrik förening med lång historia. Idag är klubben en förening för flick- och damfotboll i Njurundaområdet.
I Njurunda IK satsar vi på stor bredd i verksamheten. Vi har lag från knatteålder till A-lag. Klubben växer hela tiden och välkomnar alltid nya medlemmar.

Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
Viktig nyhet: Registerutdrag från belastningsregistret
2019-12-18 17:00

Här kommer en nyhet som kommer börja gälla från årsskiftet:


Riksidrottsmötet 2019 tog beslut om att föreningar ska begära begränsat registerutdrag ur belastningsregistret för den som anställs, har uppdrag i föreningen och där har direkt och regelbunden kontakt med barn. Beslutet träder i kraft den 1 januari 2020. Registerutdrag ska alltid ske vid nytillsättningar.


Det är föreningen som är ansvarig för att kontrollen genomförs.


Det är däremot den enskilde ledaren som begär utdrag från Polisen och uppvisar det för sin förening. Föreningen ska kontrollera utdraget och dokumentera att kontrollen har genomförts. Inga utdrag ska arkiveras av föreningen.


Att begära in utdragen är en del av ett förebyggande arbete och något som bör gälla lika för alla, oavsett hur länge en person verkat i en förening eller hur väl man känner varandra.


Hur det ska gå till kan du läsa mer om i länken nedan.


https://www.rf.se/contentassets/235dcf2eb2c04819b625c4f2511b877e/lathund-registerutdrag-if.pdf 


Ni ledare kommer får mer information om detta från er styrelserepresentant eller vid ledarmöte.


Styrelsen önskar er alla en


God Jul och ett Gott Nytt År!

Utskick enkät för diplomerad förening
2019-11-25 08:16

Vi kommer inom kort att skicka ut anonyma enkäter och ta reda på vad våra barn, ungdomar, vårdnadshavare och ledare tycker om verksamheten. När våra respondenter har besvarat enkäten kommer vi att få en sammanställning över resultaten som sedan ligger till grund för att utveckla föreningens verksamhet. Om du vill veta mer om självskattningen hittar du både information och testenkäter på Svenska Fotbollförbundets hemsida, se länk nedan.

Självskattningen är en del av Diplomerad förening, svensk fotbolls paketering av föreningsutveckling vars syfte är att det ska bli enklare och tydligare för föreningar att arbeta med sin utvecklingsprocess.

Läs mer om Diplomerad förening: www.svenskfotboll.se/diplomeradforening

För mer information kontakta:
Risto Eriksson
ristoeriksson@live.se

Diplomerad förening
2019-10-31 13:09

  • Syftet med att införa Diplomerad förening är att utveckla föreningar som bedriver verksamhet utifrån det som svensk fotboll anser är hög kvalitet i föreningsarbetet. Att vi skapar föreningar som både bedriver en sund och kvalitativ fotbollsverksamhet och som har en välfungerande organisation och ledning.

  • Målet med arbetet är att SvFF och SDF, tillsammans med SISU Idrottsutbildarna, diplomerar föreningar som lever upp till begreppet ”Diplomerad förening” i alla distrikt. Dessa föreningar kan även verka som föredömen för andra föreningar.

  • Effekten vi vill uppnå är att vi inom svensk fotboll får fler barn och ungdomar som väljer att stanna kvar i våra föreningar, gärna livet ut. Och att dessa individer får en kvalitativ spelarutbildning längs vägen.

Nya medlemmar i styrelsen
2019-10-30 20:20
Här är styrelsen. Risto Eriksson, Jessica Bergström, Charlotta Collén, Sara Olsson, Anna Öhman och Maria Eriksson
Ikväll har Njurunda IK haft ett extra årsmöte för fyllnadsval av styrelseledamöter. Maria, Jessica, och Charlotta valdes in i styrelsen. 

Ordförande Anna Öhman är glad att styrelsen nu har en representant från nästan alla lag.

- Nu hoppas vi att någon spelare från damlaget också blir sugen att kliva in i styrelsen och tar chansen att vara med att påverka och utveckla vår fina förening, säger Anna förhoppningsfullt. 

Under hösten och vintern kommer vi fortsätta vårt arbete med SISU för att bli en diplomerad förening, jobba vidare med handlingsplanen för en trygg idrott och mycket mer. 

Och självklart kommer vi fortsätta uppdatera er här på hemsidan. 
Vi vill ha trygg idrottsmiljö
2019-10-24 07:00
Anna, Maria och Charlotta deltog på första mötet om en tryggare idrott
Trots att fotbollssäsongen är över så jobbar vi vidare i föreningen.  På onsdagkväll påbörjade Anna, Maria och Charlotta Njurunda IK:s handlingsplan för trygg idrottsmiljö. 

Att vår förening ska ha en tydlig handlingsplan för att skapa en trygg idrottsmiljö är såklart viktigt. Med den så är vi bättre rustad om något skulle hända. Men det är inte bara handlingsplanen som är viktig utan också en tydlig definierad värdegrund då även det skapar en tryggare idrott. 

I och med detta arbete så kommer ni medlemmar, både vuxna, ungdomar och barn att få möjlighet att svara på en enkät om vår förenings nuläge. Vi hoppas att ni alla tar er tid att svara på den då det skapar bättre förutsättningar för oss i vårt vidare arbete. Enkäten kommer att mailas ut inom en vecka och den är elektronisk, så det är enkelt och smidigt att svara. 


Har ni funderingar, frågor eller annan återkoppling hör av er till oss i styrelsen njurundaik@gmail.com


 
Nyheter från våra lag
Flickor 09/10, 08/01 19:37 
Flickor -11, 26/08 09:52 
Flickor 02-03, 31/08 15:49 
Flickor -11, 28/08 08:36 
Flickor 05, 23/04 22:19 
Flickor 02-03, 01/09 10:42 
Flickor 02-03, 01/09 10:39 
Flickor 09/10, 16/08 14:35 
Fotbollsskolan, 28/06 10:10 
 
 

klart.se